پرسشنامه استاندارد امید به زندگی اشنایدر 1991

پرسشنامه استاندارد امید به زندگی اشنایدر ۱۹۹۱

پرسشنامه استاندارد امید به زندگی اشنایدر ۱۹۹۱ توسط اشنایدر، هاریس، اندرسون، هولران، ایروینک وهمکاران (۱۹۹۱)  اعتباریابی شده است. این پرسشنامه دارای ۱۲ عبارت است و برای ۱۵ سال  به بالا طرح‌­ریزی شده است. 

از این عبارات، ۴ عبارت برای سنجش تفکر عاملی، ۴ عبارت برای سنجش تفکر راهبردی، ۴ عبارت انحرافی است. از نوع آزمون تشخیصی بوده و شامل ۴۸ جنبه از حالت­‌های امیدواری و درماندگی می‌­باشد که ماد­‌های قید شده در آن بر مبنای تظاهرات آشکار یا پنهان رفتاری در افراد امیدوار یا ناامید برگزیده شده­‌اند. این پرسشنامه در پژوهش یکتایی(۱۳۹۳) اعتباریابی شده است.

قیمت : ۵۰۰۰ تومان

توجه: لینک دانلود بعد از پرداخت در قسمت محصولات با رنگ سبز ظاهر می‌شود. همچنین لینک دانلود به ایمیلی که هنگام خرید ثبت می‌کنید ارسال خواهد شد. خواهشمند است ایمیل خود را با دقت وارد کنید.

تعاریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه استاندارد امید به زندگی اشنایدر ۱۹۹۱

تعریف مفهومی:

امید به زندگی: تعاریف متعددی برای امید ارائه شده است. اما شاید بتوان امید را در مجموع این­‌گونه تعریف کرد: داشتن انتظار مثبت برای رسیدن به هدف. بر اساس این تعریف فرد امیدوار کسی است که در زندگی هدف یا اهدافی دارد و انتظار دارد به آنها برسد. اشنایدر امید را چنین تعریف می­‌کند: “حالت انگیزشی مثبتی که از احساس موفقیت ناشی از رابطه متقابل بین عامل و مسیرهای دستیابی به هدف به وجود می­‌آید.

تعریف عملیاتی:

امید به زندگی: در این پژوهش برای سنجش امید به زندگی از پرسشنامه امیدواری؛ که توسط اسنایدر، هاریس، اندرسون، هولران، ایروینک و همکاران (۱۹۹۱) برای سنجش امیدواری ساخته شد، استفاده گردیده است.

مشخصات پرسشنامه استاندارد امید به زندگی اشنایدر ۱۹۹۱ :

  • تعداد سوالات:۱۲ گویه
  • تعداد صفحات:۱۰ صفحه
  • تعریف مفهومی: دارد
  • تعریف عملیاتی: دارد
  • شیوه نمره گذاری: دارد
  • زیرمقیاس یا مولفه: دارد
  • روایی: دارد
  • پایایی: دارد
  • منبع: دارد
  • فرمت: pdf و word

روایی و پایایی پرسشنامه استاندارد امید به زندگی اشنایدر ۱۹۹۱ :

روایی پرسشنامه استاندارد امید به زندگی اشنایدر ۱۹۹۱:

مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه گیری بتواند خصیصه و ویژگی موردنظر را اندازه گیری کند. اهمیت روایی از آن جهت است که اندازه گیری های نامناسب و ناکافی می تواند هر پژوهش علمی را بی ارزش و ناروا سازد(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

روایی پرسشنامه در پژوهش اسنایدر و همکاران(۱۹۹۱) از طریق تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی مورد تایید قرار گرفت.  عبدالخالد و اسنایدر همبستگی معناداری بین این مقیاس با عاطفه مثبت، خوش بینی، رضایت از زندگی و عزت نفس گزارش کردند.

پایایی پرسشنامه:

مقصود از پایایی آن است که ابزار اندازه گیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار و به گروه واحدی از افراد بدهیم. نتایج حاصله نزدیک به هم باشد. برای اندازه گیری پایایی از شاخصی به نام ضریب پایایی استفاده می کنیم. اندازه آن معمولا بین صفر تا یک تغییر می کند. ضریب پایایی صفر معرف عدم پایایی و ضریب پایایی یک معرف پایایی کامل است(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

اسنایدر و همکاران(۱۹۹۱) برای پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده کرد و پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. الکساندر و آن گبوزی(۲۰۰۷) ضریب اعتبار پرسشنامه را ۰.۷۴ گزارش کردند. در مطالعه یکتایی(۱۳۹۳) پایایی پرسشنامه بر اساس یک مطالعه مقدماتی بر روی نمونه ۳۰ نفری پایایی پرسشنامه ۰.۸۹ محاسبه شد. و برای ابعاد آ« تفکر عامل ۰.۷۴ و تفکر راهبردی ۰.۷۱ به دست آمد.

برای دانلود پرسشنامه بیشتر اینجا کلیک کنید.

پرسشنامه‌های مرتبط با این پرسشنامه عبارتند از:

توضیحات:

  • در صورت داشتن مشکل در پرداخت و دانلود با کلیک برروی اینجا با ما ارتباط برقرار کنید.
  • با کلیک بر روی نحوه وارد کردن داده‌ها در SPSS می‌توانید فیلم آموزشی نحوه‌ی وارد کردن داده‌ها در SPSS را مشاهده کنید.
  • پرداخت توسط همه کارت‌های عضو شتاب امکان پذیر است. پس از پرداخت سریع، به طور اتوماتیک لینک دانلود پرسشنامه مورد نظر در اختیارتان قرار می‌گیرد. می‌توانید فایل مورد نظر را دانلود نمایید.
  • فایل به صورت zip می باشد. لذا بعد از دانلود با نرم افزار winrar فایل را از حالت zip خارج کنید. برای دانلود نرم افزار winrar اینجا کلیک کنید.