مقیاس اضطراب و استرس لاویبوند 1952

پرسشنامه اضطراب و استرس لاویبوند ۱۹۵۲

پرسشنامه اضطراب و استرس لاویبوند ۱۹۵۲ (DASS): برای مطالعه‌ی اضطراب از مقیاس اضطراب و استرس فرم ۲۱ سئوالی استفاده می‌شود. آزمون حاصل تحقیقات لاویبوند (۱۹۵۲)می‌باشد.این مقیاس در مقایسه با دیگر مقیاس‌ها، امکان بیشتری برای تمیز سه سازه افسردگی، اضطراب و استرس فراهم می‌آورد. این مقیاس همان طور که از نامش پیداست دارای سه عامل افسردگی، اضطراب و استرس می‌باشد. عامل افسردگی در این مقیاس شامل نشانگان رفتاری توأم با حالت‌های ملال‌آور، عامل اضطراب شامل نشانگانی از قبیل برانگیختگی‌های بدنی، هراس و ترس و نهایتا عامل استرس در برگیرنده نشانگان احساس فشار روانی و احساس تنگنا می‌باشد.

قیمت : ۱۰۰۰۰ تومان

توجه: لینک دانلود بعد از پرداخت در قسمت محصولات با رنگ سبز ظاهر می‌شود. همچنین لینک دانلود به ایمیلی که هنگام خرید ثبت می‌کنید ارسال خواهد شد. خواهشمند است ایمیل خود را با دقت وارد کنید.

تعاریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه اضطراب و استرس لاویبوند ۱۹۵۲

تعریف مفهومی:

اضطراب: اضطراب یک احساس منتشر، بسیار ناخوشایند، و اغلب مبهم دلواپسی است که با یک یا چند تا از احساس‌های جسمی همراه می‌گردد. مثل احساس خالی شدن سر دل، تنگی قفسه‌ی سینه، تپش قلب، تعدیق، سردرد، یا میل جبری ناگهانی برای دفع ادرار. بی قراری و میل برای حرکت نیز از علائم شایع است. اضطراب یک علامت هشدار دهنده است، خبر از خطری قریب الوقوع می‌دهد و شخص را برای مقابله با تهدید آماده می‌سازد.

تعریف عملیاتی:

اضطراب: عبارت است پاسخی که آزمودنی به مقایس اضطراب پرسشنامه لاویبوند (۱۹۵۲) می­‌دهد.

مشخصات پرسشنامه اضطراب و استرس لاویبوند ۱۹۵۲:

  • تعداد سوالات:۴۲ گویه
  • تعداد صفحات:۱۰ صفحه
  • تعریف مفهومی: دارد
  • تعریف عملیاتی: دارد
  • شیوه نمره گذاری: دارد 
  • زیرمقیاس یا مولفه: دارد
  • روایی: دارد
  • پایایی: دارد
  • منبع: دارد
  • فرمت: pdf و word

روایی و پایایی پرسشنامه اضطراب و استرس لاویبوند ۱۹۵۲:

روایی پرسشنامه اضطراب و استرس لاویبوند ۱۹۵۲:

مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه‌گیری بتواند خصیصه و ویژگی موردنظر را اندازه‌گیری کند. اهمیت روایی از آن جهت است که اندازه‌گیری‌های نامناسب و ناکافی می‌تواند هر پژوهش علمی را بی ارزش و ناروا سازد(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

در پژوهش منیعی(۱۳۹۳) برای بررسی ساختار عاملی مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس نیز همانند در مقیاس همبستگی با خانواده و استقلال عاطفی از روش تحلیل عامل به شیوه‌ی مؤلفه‌های اصلی استفاده شد. در این خصوص نسبت KMO برابر با ۰.۹ و مقدار آزمون کرویت باریکت برابر با ۳۰۹۲.۹۳ بود که در سطح ۰.۰۱ معنی‌دار بود. ضریب آلفا برای عوامل اضطراب، افسردگی و استرس در این مقیاس به ترتیب ۰.۷۸، ۰.۷۴، ۰.۸۱ بود.

پایایی پرسشنامه:

مقصود از پایایی آن است که ابزار اندازه‌گیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار و به گروه واحدی از افراد بدهیم. نتایج حاصله نزدیک به هم باشد. برای اندازه‌گیری پایایی از شاخصی به نام ضریب پایایی استفاده می‌کنیم. اندازه آن معمولا بین صفر تا یک تغییر می‌کند. ضریب پایایی صفر معرف عدم پایایی و ضریب پایایی یک معرف پایایی کامل است(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

در مطالعه آنتونی و همکاران (۱۹۹۸)  ضریب پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ ۰.۹۲ گزارش شد، همچننی در پژوهش منیعی ضریب پایایی پرسشنامه بر اساس ضری آلفای کرونباخ ۰.۸۹ گزارش شد و برای ابعاد آن افسردگی(۰.۷۸)، اضطراب(۰.۷۱) و استرس(۰.۷۴) به دست آمد. (منیعی، ۱۳۹۳).

برای دانلود پرسشنامه بیشتر اینجا کلیک کنید.

پرسشنامه‌های مرتبط با این پرسشنامه عبارتند از:

توضیحات:

  • در صورت داشتن مشکل در پرداخت و دانلود با کلیک برروی اینجا با ما ارتباط برقرار کنید.
  • با کلیک بر روی نحوه وارد کردن داده‌ها در SPSS می‌توانید فیلم آموزشی نحوه‌ی وارد کردن داده‌ها در SPSS را مشاهده کنید.
  • پرداخت توسط همه کارت‌های عضو شتاب امکان پذیر است. پس از پرداخت سریع، به طور اتوماتیک لینک دانلود پرسشنامه مورد نظر در اختیارتان قرار می‌گیرد. می‌توانید فایل مورد نظر را دانلود نمایید.
  • فایل به صورت zip می باشد. لذا بعد از دانلود با نرم افزار winrar فایل را از حالت zip خارج کنید. برای دانلود نرم افزار winrar اینجا کلیک کنید.