پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت

پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت

پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (WHOQOL-BREF) ، پرسشنامه‌­ای ۲۶ سؤالی و چهار حیطه سلامت جسمی، سلامت روانی، روابط اجتماعی و سلامت محیط را می­‌سنجد. 

این پرسشنامه در مقیاس لیکرت ۵ بخشی است که کیفیت زندگی کلی و عمومی فرد را می­‌سنجد (سازمان جهانی بهداشت، ۲۰۰۴) که نمره بالا در آن نشان دهنده کیفیت زندگی بالاتر و نمره پایین نشان دهنده کیفیت زندگی پایین­‌تر در مراقبان بیماران اسکیزوفرنی است.

قیمت : ۱۰۰۰۰ تومان

توجه: لینک دانلود بعد از پرداخت در قسمت محصولات با رنگ سبز ظاهر می‌شود. همچنین لینک دانلود به ایمیلی که هنگام خرید ثبت می‌کنید ارسال خواهد شد. خواهشمند است ایمیل خود را با دقت وارد کنید.

روایی و پایایی پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت

روایی پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت

در حقیقت، روایی به این مسئله مربوط است که یک وسیله‌ی اندازه‌گیری تا چه اندازه چیزی را اندازه‌گیری می­‌تواند بکند که ما فکر می‌کنیم. بنابراین، روایی یا اعتبار، میزان تطابق میان تعریف مفهومی متغیر با تعریف عملیاتی آن است. موضوع روایی ازآن ‌جهت دارای اهمیت است. که سنجش‌های نامناسب و ناکافی می‌تواند هر تحقیق علمی را بی‌ارزش و بی کیفیت سازد. پرسشنامه ارزش درک شده برندو مشتری از روایی لازم برخوردار است.

در پژوهش فتحی آشتیانی و جعفری (۱۳۹۰) میزان اعتبار این پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ ۰.۹۵ به دست آمد. برای بررسی اعتبار و روایی این پرسشنامه، پژوهشی بر روی ۱۱۶۷ نفر از مردم تهران انجام گرفت. شرکت کنندگان به دو گروه دارای بیماری مزمن و غیر مزمن تقسیم شدند. نتایج اعتبار با روش بازآزمایی برای خرده مقیاس­‌های سلامت جسمی ۰.۷۷ ، سلامت روانی ۰.۷۷ ، روابط اجتماعی ۰.۷۵ ، سلامت محیط ۰.۸۴  به دست آمد (نجات و همکاران، ۱۳۸۵).

پایایی پرسشنامه

منظور از پایایی آن است که اگر وسیله اندازه‌گیری را در یک‌فاصله زمانی کوتاه در چندین مرجله و به گروه مشخصی از افراد بدهیم. نتایج بدست امده نزدیک به هم باشد. به‌عبارت‌ دیگر، «همبستگی میان یک گروه از نمرات و گروه دیگری از نمرات در یک آزمون معادل که به‌صورت جداگانه بر یک دسته‌ی مورد آزمایش به‌دست‌آمده است» چقدر است. پرکاربردترین و مهم‌ترین مسیر ارزیابی میزان پایایی روش آلفای کرونباخ می‌باشد.

اگر این مقدار از ۰.۷ بالاتر باشد، می‌توان گفت ابزار دارای پایایی قابل قبولی است. در مواردی برای اندازه‌گیری مقیاس‌هایی که دارای آیتم‌های کمی هستند. نتایج بالاتر از ۰.۶ را هم می‌توان قابل ‌قبول دانست.

(فتحی، ۱۳۹۵) اسکوینگتون و همکاران (۲۰۰۴) در گزارشی از طرف گروه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت اعتبار این پرسشنامه را در بین گروه‌­های نمونه‌­ای از ۳۳ کشور، بالای ۰.۷ ذکر کرده و روایی آن را مورد تایید قرار داده‌­اند.

تعاریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت

تعریف مفهومی

کیفیت زندگی: کیفیت زندگی، درک افراد از موقعیت خود در زندگی از نظر فرهنگ، سیستم ارزشی‌­ای که در آن زندگی می­‌کنند، اهداف، انتظارات، استانداردها و اولویت­‌هایشان می­‌باشد، پس کاملا فردی بوده و توسط دیگران قابل مشاهده نیست و بر درک افراد از جنبه‌­های مختلف زندگی­‌شان استوار است.( نجات، ۱۳۸۵:۲)

تعریف عملیاتی

کیفیت زندگی: در این پژوهش سنجش کیفیت زندگی با توجه به ۴ بعد سلامت جسمانی، سلامت روان، روابط اجتماعی و سلامت محیط که مورد نظر سازمان جهانی بهداشت می­‌باشد صورت گرفته است.

مشخصات پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت

  • تعداد سوالات: ۲۶ گویه
  • تعداد صفحات : ۱۰ صفحه
  • تعریف مفهومی: دارد.
  • تعریف عملیاتی: دارد.
  • شیوه نمره گذاری: دارد.
  • روایی: دارد.
  • پایایی: دارد.
  • زیر مقیاس: دارد
  • منبع: دارد.
  • فرمت فایل: وورد و پی‌دی‌اف

برای دانلود پرسشنامه بیشتر اینجا کلیک کنید.

پرسشنامه‌های مرتبط با این پرسشنامه عبارتند از:

۱- پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون ۱۹۷۳

۲- پرسشنامه کیفیت زندگی جهانیWHOQOL-BREF

توضیحات:

  • در صورت داشتن مشکل در پرداخت و دانلود با کلیک برروی اینجا با ما ارتباط برقرار کنید.
  • با کلیک بر روی نحوه وارد کردن داده‌ها در SPSS می‌توانید فیلم آموزشی نحوه‌ی وارد کردن داده‌ها در SPSS را مشاهده کنید.
  • پرداخت توسط همه کارت‌های عضو شتاب امکان پذیر است. پس از پرداخت سریع، به طور اتوماتیک لینک دانلود پرسشنامه مورد نظر در اختیارتان قرار می‌گیرد. می‌توانید فایل مورد نظر را دانلود نمایید.
  • فایل به صورت zip می باشد. لذا بعد از دانلود با نرم افزار winrar فایل را از حالت zip خارج کنید. برای دانلود نرم افزار winrar اینجا کلیک کنید.