پرسشنامه استاندارد ارزیابی رفتاری راتر 1967

پرسشنامه استاندارد ارزیابی رفتاری راتر ۱۹۶۷

پرسشنامه استاندارد ارزیابی رفتاری راتر ۱۹۶۷ توسط مایکل راتر تهیه شده است. پرسشنامه راتر دارای دو فرم “الف” (فرم والدین) که توسط والدین تکمیل می شود و فرم “ب” (فرم معلم) که توسط معلم دانش آموز پر می‌شود.

مقیاس پاسخگویی به سوالات بر اساس طیف لیکرت سه‌تایی است. مولفه‌های این پرسشنامه عبارتند از پرخاشگری و اختلال ناسازگاری اجتماعی و افسردگی – اضطراب و رفتارهای ضد اجتماعی و اختلال کمبود توجه.

قیمت : ۱۰۰۰۰ تومان

توجه: لینک دانلود بعد از پرداخت در قسمت محصولات با رنگ سبز ظاهر می‌شود. همچنین لینک دانلود به ایمیلی که هنگام خرید ثبت می‌کنید ارسال خواهد شد. خواهشمند است ایمیل خود را با دقت وارد کنید.

تعاریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه استاندارد ارزیابی رفتاری راتر ۱۹۶۷

تعریف مفهومی:

پرخاشگری: عبارت است از انجام اعمال فیزیکی پرخاشگرانه (مثلا کتک زدن، لگدزدن، گاز گرفتن یا دعوا کردن) یا پرخاشگری غیر کلامی و نمادین مثل ژست تهدیدآمیز، تعقیب یا شکلک درآوردن (کارولین اس، شرودر، بتیان گوردون، ترجمه، فیروزبخت، ۱۳۸۹.)

ناسازگاری اجتماعی: به کودکان و نوجوانانی ناسازگار، کژخو یا بزهکار اطلاق می‌شود که هوش عادی یا حتی هوش‌بهر بالایی برخوردارند ولی رفتار غیرعادی و نابهنجاری دارند و به طور عادی قادر به حفظ رابطه با افراد نیستند و نمی‌توانند بین نیازهای شخصی و احتیاجات دیگران تعادل برقرار نماید، همچنین نمی‌توانند نیازها و مشکلات خود را به راحتی بیان کند.

تعریف عملیاتی:

پرخاشگری: نمره‌ای که آزمودنی از پرسشنامه ارزیابی رفتاری کودکان راتر (۱۹۷۹) فرم والدین و معلمان بدست می‌آورد میزان پرخاشگری را نشان می‌دهد.

ناسازگاری اجتماعی: میزان ناسازگاری اجتماعی نمره‌ای است که آزمودنی از پرسشنامه ارزیابی رفتاری کودکان راتر (۱۹۷۹) فرم والدین و معلمان بدست می‌آورد.

مشخصات پرسشنامه استاندارد ارزیابی رفتاری راتر ۱۹۶۷:

  • تعداد سوالات:۴۸ گویه
  • تعداد صفحات:۱۲ صفحه
  • تعریف مفهومی: دارد
  • تعریف عملیاتی: دارد
  • شیوه نمره گذاری: دارد 
  • زیرمقیاس یا مولفه: دارد
  • روایی: دارد
  • پایایی: دارد
  • منبع: دارد
  • فرمت: pdf و word

روایی و پایایی پرسشنامه استاندارد ارزیابی رفتاری راتر ۱۹۶۷:

روایی پرسشنامه استاندارد ارزیابی رفتاری راتر ۱۹۶۷:

مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه‌گیری بتواند خصیصه و ویژگی موردنظر را اندازه‌گیری کند. اهمیت روایی از آن جهت است که اندازه‌گیری‌های نامناسب و ناکافی می‌تواند هر پژوهش علمی را بی ارزش و ناروا سازد(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸). در تحقیق مخبری و همکاران(۱۳۸۹) روایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت.

پرسشنامه راتر دارای روایی علمی قابل قبولی است (راتر و همکاران، ۱۹۷۵). در پژوهش اولیه راتر و همکاران (۱۹۶۷، به نقل از کشکولی، ۱۳۷۹)، بر روی ۹۱ کودک در حد توافق بین پرسشنامه و تشخیص روانپزشک در سطح ۰.۰۰۱ معنی دار گزارش شده است. در پژوهش دیگری به وسیله راتر و همکاران (۱۹۷۵)، با به کار بردن روش پژوهش قبلی درصد توافقی در حدود ۶۱.۵ درصد گزارش گردید.

پایایی پرسشنامه:

مقصود از پایایی آن است که ابزار اندازه‌گیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار و به گروه واحدی از افراد بدهیم. نتایج حاصله نزدیک به هم باشد. برای اندازه‌گیری پایایی از شاخصی به نام ضریب پایایی استفاده می‌کنیم. اندازه آن معمولا بین صفر تا یک تغییر می‌کند. ضریب پایایی صفر معرف عدم پایایی و ضریب پایایی یک معرف پایایی کامل است(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

این پرسشنامه دارای پایایی معتبر و شناخته شده علمی است. در پژوهش اولیه که به وسیله راتر (۱۹۶۴) بر روی ۹۱ نفر انجام گرفته است، پایایی این پرسشنامه از طریق بازآزمایی به فاصله سیزده هفته در حدود ۰.۸۵ گزارش شده است.

در پژوهش دیگری راتر و همکاران (۱۹۷۵، نقل از فروع الدین عدل، ۱۳۷۲) با به کار بردن روش دو نیمه کردن پرسشنامه، پایایی آن را حدود ۰.۸۹ گزارش کردند که در هر دو پژوهش سطح اطمینان معنی داری آن ۰.۰۰۱ می باشد.

برای دانلود پرسشنامه بیشتر اینجا کلیک کنید.

پرسشنامه‌های مرتبط با این پرسشنامه عبارتند از:

توضیحات:

  • در صورت داشتن مشکل در پرداخت و دانلود با کلیک برروی اینجا با ما ارتباط برقرار کنید.
  • با کلیک بر روی نحوه وارد کردن داده‌ها در SPSS می‌توانید فیلم آموزشی نحوه‌ی وارد کردن داده‌ها در SPSS را مشاهده کنید.
  • پرداخت توسط همه کارت‌های عضو شتاب امکان پذیر است. پس از پرداخت سریع، به طور اتوماتیک لینک دانلود پرسشنامه مورد نظر در اختیارتان قرار می‌گیرد. می‌توانید فایل مورد نظر را دانلود نمایید.
  • فایل به صورت zip می باشد. لذا بعد از دانلود با نرم افزار winrar فایل را از حالت zip خارج کنید. برای دانلود نرم افزار winrar اینجا کلیک کنید.