پرسشنامه استاندارد تعارضات زناشویی ثنایی ۱۳۷۵: طرح اولیه این پرسشنامه توسط ترابی و زیر نظر ثنایی (۱۳۷۵) تهیه و تنظیم شد که هفت بعد یا زمینه تعارض زناشویی را اندازه گیری میکند. این ابعاد عبارتند از:
- کاهش همکاری
- کاهش رابطه جنسی
- افزایش واکنش هیجانی
- افزایش رابطه فردی با خویشاوندان
- کاهش رابطه خانوادگی با خویشاوندان همسر
- جدا کردن امور مالی از یکدیگر
- افزایش جلب حمایت از فرزندان
- اختلال در روابط
قیمت : ۱۰۰۰۰ تومان
توجه: لینک دانلود بعد از پرداخت در قسمت محصولات با رنگ سبز ظاهر میشود. همچنین لینک دانلود به ایمیلی که هنگام خرید ثبت میکنید ارسال خواهد شد. خواهشمند است ایمیل خود را با دقت وارد کنید.
تعاریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه استاندارد تعارضات زناشویی ثنایی ۱۳۷۵
تعریف مفهومی:
تعارضات زناشویی: ارتباط صحیح اساس یک زندگی زناشویی موفق است. زن و مردی که از داشتن یک ارتباط صحیح محروم هستند نشانههای رفتاری خاصی از جمله یاس و ناامیدی را از خود بروز میدهند( عامری ۱۳۸۳). تعارض زناشویی از دیدگاه یانگ و لانگ ناشی از واکنش نا مطلوب نسبت به تفاوتهای فردی است و زمانی آنقدر این واکنش شدت مییابد که احساس خشم، کینه، نفرت، حسادت، سوء رفتار کلامی، سوء رفتار و خشونت فیزیکی در روابط زن و شوهر حاکم میشود.
تعریف عملیاتی:
در تحقیق حاضر منظور از تعارضات زناشویی، آندسته از تعارضاتی است که به دلایل گوناگون خطر بروز جدایی را در زوجین افزایش میدهدو اثرات منفی آن بر سلامت روانی زوجین و فرزندان آنان تاثیر منفی میگذارد. این متغیرها از طریق پاسخگویی به پرسشنامه تعارضات زناشویی (MCQ) اندازهگیری میگردد. بالا بودن هرچه بیشتر نمره نشان دهنده تعارضات بیشتر میباشد که البته حداقل نمره در این پرسشنامه ۵۴ و حداکثرآن۲۷۰ میباشد.
مشخصات پرسشنامه استاندارد تعارضات زناشویی ثنایی ۱۳۷۵:
- تعداد سوالات:۵۴ گویه
- تعداد صفحات:۱۴ صفحه
- تعریف مفهومی: دارد
- تعریف عملیاتی: دارد
- شیوه نمره گذاری: دارد
- زیرمقیاس یا مولفه: دارد
- روایی: دارد
- پایایی: دارد
- منبع: دارد
- فرمت: pdf و word
روایی و پایایی پرسشنامه استاندارد تعارضات زناشویی ثنایی ۱۳۷۵:
روایی پرسشنامه استاندارد تعارضات زناشویی ثنایی ۱۳۷۵:
مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه گیری بتواند خصیصه و ویژگی موردنظر را اندازه گیری کند. اهمیت روایی از آن جهت است که اندازه گیری های نامناسب و ناکافی می تواند هر پژوهش علمی را بی ارزش و ناروا سازد(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).
ترابی و ثنایی(۱۳۷۵) به منظور دستیابی به پایایی و روایی پرسشنامه آنرا روی یک گروه ۱۱۱ نفری متشکل از ۵۳ مرد و ۵۳ زن که برای رفع تعارض زناشویی خود به مراجع قضایی و مراکز مشاوره مراجعه کرده بودند و نیز یک گروه گواه ۱۰۸ نفری از زوجهای عادی و متشکل از ۵۳ مرد و ۵۵ زن اجرا کردند. مقایسه میانگین دو گروه سازگار و ناسازگاز در مردان و زنان بیانگر تفاوت معناداری بین آنها میباشد که میتوان دال بر قدرت تمییز آزمون در تشخیص زوجهای متعارض از نامتعارض داشته باشد(ثنایی ۱۳۷۹). به علاوه همبستگی هر سوال با نمره کل آزمون بالا و معنادار بدست آمده است.
پایایی پرسشنامه:
مقصود از پایایی آن است که ابزار اندازه گیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار و به گروه واحدی از افراد بدهیم. نتایج حاصله نزدیک به هم باشد. برای اندازه گیری پایایی از شاخصی به نام ضریب پایایی استفاده می کنیم. اندازه آن معمولا بین صفر تا یک تغییر می کند. ضریب پایایی صفر معرف عدم پایایی و ضریب پایایی یک معرف پایایی کامل است(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).
دهقان(۱۳۸۰) میزان پایایی هر یک از مقیاسهای این آزمون را بر روی یک گروه سی نفری به شرح زیر بدست آورد: کاهش همکاری برای سوالات : ۷۳ % و کاهش روابط جنسی برای سوالات : ۶۰ % و افزایش واکنش هیجانات در سوالات : ۷۴ % و افزایش حمایت از فرزندان : ۶۵ % و کاهش رابطه خانوادگی با اقوام همسر : ۸۲ % و افزایش رابطه فردی با خویشاوندان : ۸۱ % و جدا کردن امور مالی : ۶۹ %.
برای دانلود پرسشنامه بیشتر اینجا کلیک کنید.
پرسشنامههای مرتبط با این پرسشنامه عبارتند از:
توضیحات:
- در صورت داشتن مشکل در پرداخت و دانلود با کلیک برروی اینجا با ما ارتباط برقرار کنید.
- با کلیک بر روی نحوه وارد کردن دادهها در SPSS میتوانید فیلم آموزشی نحوهی وارد کردن دادهها در SPSS را مشاهده کنید.
- پرداخت توسط همه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است. پس از پرداخت سریع، به طور اتوماتیک لینک دانلود پرسشنامه مورد نظر در اختیارتان قرار میگیرد. میتوانید فایل مورد نظر را دانلود نمایید.
- فایل به صورت zip می باشد. لذا بعد از دانلود با نرم افزار winrar فایل را از حالت zip خارج کنید. برای دانلود نرم افزار winrar اینجا کلیک کنید.