پرسشنامه استاندارد ویژگیهای شغلی اولدهام و هاکمن ۱۹۷۶ یا همان مقیاس خودگزارشی زمینه یابی تشخیص شغل، توسط اولدهام و هاکمن (۱۹۷۶) ساخته شده و توسط شکرکن و نعامی(۱۳۸۰) ترجمه شده است(به نقل از حسن شاهی، ۱۳۹۲). این مقیاس شامل ۱۵ گویه و پنج ویژگی تنوع مهارت (۳ ماده)، هویت وظیفه (۳ ماده)، اهمیت وظیفه (۳ ماده)، استقلال (۳ ماده) و بازخورد (۳ ماده ) را مورد اندازهگیری قرار میدهد. این پرسشنامه توسط حسن شاهی(۱۳۹۲) اعتباریابی شده است.
قیمت : ۱۰۰۰۰ تومان
توجه: لینک دانلود بعد از پرداخت در قسمت محصولات با رنگ سبز ظاهر میشود. همچنین لینک دانلود به ایمیلی که هنگام خرید ثبت میکنید ارسال خواهد شد. خواهشمند است ایمیل خود را با دقت وارد کنید.
تعاریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه استاندارد ویژگیهای شغلی اولدهام و هاکمن ۱۹۷۶
تعریف مفهومی:
ویژگیهای شغلی مجموعهای از خصایص هستند که از ماهیت شغل نشأت میگیرند و مبین تفاوتهای بین انواع مشاغل هستند(حسن شاهی، ۱۳۹۲). به نظر رابینز (۱۳۸۰) مهمترین ویژگیهای شغلی عبارتند از: تنوع مهارت، هویت وظیفه، اهمیت وظیفه، استقلال کاری و بازخورد.
تعریف عملیاتی:
منظور از ویژگیهای شغلی در این پژوهش نمرات آزمودنیها است که توسط پرسشنامه زمینهیابی تشخیص شغل (JDS) هاکمن و اولدهام (۱۹۷۶) سنجیده میشود.
مشخصات پرسشنامه استاندارد ویژگیهای شغلی اولدهام و هاکمن ۱۹۷۶
- تعداد سوالات:۱۵ گویه
- تعداد صفحات:۱۰ صفحه
- تعریف مفهومی: دارد
- تعریف عملیاتی: دارد
- شیوه نمره گذاری: دارد
- زیرمقیاس یا مولفه: دارد
- روایی: دارد
- پایایی: دارد
- منبع: دارد
- فرمت: pdf و word
روایی و پایایی پرسشنامه استاندارد ویژگیهای شغلی اولدهام و هاکمن ۱۹۷۶:
روایی پرسشنامه استاندارد ویژگیهای شغلی اولدهام و هاکمن ۱۹۷۶:
مقصود از روایی آن است که وسیله اندازهگیری بتواند خصیصه و ویژگی موردنظر را اندازهگیری کند. اهمیت روایی از آن جهت است که اندازهگیریهای نامناسب و ناکافی میتواند هر پژوهش علمی را بی ارزش و ناروا سازد(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).
هاکمن و اولدهام (۱۹۷۶)، در مطالعهای بر روی ۶۵۸ کارمند از ۶۲ شغل متفاوت همسانی درونی مقیاس زمینه یابی تشخیص شغل را بین ۰.۵۹ تا ۰.۷۸ به دست آورند، که این ضرایب برای انجام کارهای پژوهشی مطلوب میباشند. مونز، هلسمن، کنولد و مکینی (۱۹۹۶) در پژوهشی بر روی ۶۴۴ نفر مدیر و کارمند دانشگاه سنت لویس همسانی درونی فوق را از ۰.۱۷ تا ۰.۶۲ گزارش نمودند(به نقل از حسن شاهی، ۱۳۹۲).
پایایی پرسشنامه:
مقصود از پایایی آن است که ابزار اندازهگیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار و به گروه واحدی از افراد بدهیم. نتایج حاصله نزدیک به هم باشد. برای اندازهگیری پایایی از شاخصی به نام ضریب پایایی استفاده میکنیم. اندازه آن معمولا بین صفر تا یک تغییر میکند. ضریب پایایی صفر معرف عدم پایایی و ضریب پایایی یک معرف پایایی کامل است(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).
در تحقیق دکیا (۱۳۸۸) ضریب پایایی کل مقیاس به روش تنصیف ۰.۷۸ و خرده مقیاسهای تنوع مهارت ۰.۷۱، هویت وظیفه ۰.۵۹، اهمیت وظیفه ۰.۶۶، استقلال وظیفه ۰.۶۶ و بازخورد ۰.۷۱ گزارش شد(به نقل از حسن شاهی، ۱۳۹۲). در پژوهش حسن شاهی(۱۳۹۲) پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب کرونباخ ۰.۷۹ گزارش شد.
برای دانلود پرسشنامه بیشتر اینجا کلیک کنید.
پرسشنامههای مرتبط با این پرسشنامه عبارتند از:
توضیحات:
- در صورت داشتن مشکل در پرداخت و دانلود با کلیک برروی اینجا با ما ارتباط برقرار کنید.
- با کلیک بر روی نحوه وارد کردن دادهها در SPSS میتوانید فیلم آموزشی نحوهی وارد کردن دادهها در SPSS را مشاهده کنید.
- پرداخت توسط همه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است. پس از پرداخت سریع، به طور اتوماتیک لینک دانلود پرسشنامه مورد نظر در اختیارتان قرار میگیرد. میتوانید فایل مورد نظر را دانلود نمایید.
- فایل به صورت zip می باشد. لذا بعد از دانلود با نرم افزار winrar فایل را از حالت zip خارج کنید. برای دانلود نرم افزار winrar اینجا کلیک کنید.