پرسشنامه استاندارد شادکامی آکسفورد

پرسشنامه استاندارد شادکامی آکسفورد OHI

پرسشنامه استاندارد شادکامی آکسفورد OHI یکی از ابزارهای خودسنجی معروفی است که در اکثر پژوهش­‌های مربوط به شادکامی و نیز در تحقیق حاضر مورد استفاده قرارگرفته است.

این مقیاس دارای ۲۹ ماده است و براساس دیدگاه آرگیل، مارتین و کراسلند (۱۹۸۹به نقل از آرگیل،۲۰۰۱) درباره احساس شادکامی تهیه شده است.

قیمت : ۱۰۰۰۰ تومان

توجه: لینک دانلود بعد از پرداخت در قسمت محصولات با رنگ سبز ظاهر می‌شود. همچنین لینک دانلود به ایمیلی که هنگام خرید ثبت می‌کنید ارسال خواهد شد. خواهشمند است ایمیل خود را با دقت وارد کنید.

تعاریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه استاندارد شادکامی آکسفورد OHI

تعریف مفهومی:

شادکامی یعنی احساسات خوشایند مثل لذت، احساس کیف کردن و احساس شادی است. آرگایل (۲۰۰۱) معتقد است که شادکامی سه بعد دارد: بعد شناختی شادمانی که رضایت از زندگی نام داد، بعد عاطفی شادمانی که احساس خوشی است و بعد سوم شادمانی، نداشتن عواطف منفی و افسردگی و اضطراب است. شادکامی از مهمترین نیازهای روانی بشر است که تاثیر عمده‌ای بر شکل‌گیری شخصیت و سلامت روان دارد.

تعریف عملیاتی:

در این پژوهش منظور از شادکامی میزان نمره‌ای است که هر شرکت کننده از پرسشنامه شادکامی آکسفورد ترجمه شده علی پور و نوربالا (۱۳۷۸) بدست آورده است. کسانی که نمره بالاتری کسب می‌کنند از میزان شادکامی بیشتری برخوردارند.

مشخصات پرسشنامه استاندارد شادکامی آکسفورد:

  • تعداد سوالات:۲۹ گویه
  • تعداد صفحات:۱۰صفحه
  • تعریف مفهومی: دارد
  • تعریف عملیاتی: دارد
  • شیوه نمره گذاری: دارد
  • زیرمقیاس یا مولفه: ندارد(تک عاملی)
  • روایی: دارد
  • پایایی: دارد
  • منبع: دارد
  • فرمت: pdf و word

روایی و پایایی پرسشنامه استاندارد شادکامی آکسفورد:

روایی پرسشنامه استاندارد شادکامی آکسفورد:

مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه‌گیری بتواند خصیصه و ویژگی موردنظر را اندازه‌گیری کند. اهمیت روایی از آن جهت است که اندازه‌گیری‌های نامناسب و ناکافی می‌تواند هر پژوهش علمی را بی ارزش و ناروا سازد(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

پرسشنامه شادکامی آکسفورد که توسط علی پور و نوربالا (۱۳۷۸)، به فارسی ترجمه شده با روش دو نیمه کردن به روش اسپیرمن براون مقدار ۰.۹۲ و به روش گوتمن ۰.۹۱ گزارش شده است (علی پور و نوربالا ، ۱۳۷۸ ). برای بررسی اعتیار و روایی فهرست شادکامی آکسفورد از نظر همسانی درونی نشان داد که تمام گزاره‌های این فهرست با نمره کل همبستگی بالایی داشتند.

پایایی پرسشنامه:

مقصود از پایایی آن است که ابزار اندازه‌گیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار و به گروه واحدی از افراد بدهیم. نتایج حاصله نزدیک به هم باشد. برای اندازه‌گیری پایایی از شاخصی به نام ضریب پایایی استفاده می‌کنیم. اندازه آن معمولا بین صفر تا یک تغییر می‌کند. ضریب پایایی صفر معرف عدم پایایی و ضریب پایایی یک معرف پایایی کامل است(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

آرگیل و همکاران (۱۹۸۹) پایایی این ابزار را به روش آلفای کرونباخ ۰۹۰ و پایایی بازآزمایی آن را پس از ۷ هفته ۰.۷۸ گزارش کرده‌­اند. همچنین، علی پورونور بالا (۱۹۹۹) نیز ضریب اعتبار آن را با استفاده از آلفای کرونباخ روی ۱۳۲ نفرنمونه ایرانی معادل ۰.۹۳ و پایایی آن را ۰.۹۲ گزارش کرده‌اند. پژوهش ابراهیمی (۱۳۹۲) پایایی پرسشنامه را با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ ۰.۸۲ به دست آورده است پژوهشگر با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ پایایی پرسشنامه را ۰.۸۴ بدست آورده است.

برای دانلود پرسشنامه بیشتر اینجا کلیک کنید.

پرسشنامه‌های مرتبط با این پرسشنامه عبارتند از:

توضیحات:

  • در صورت داشتن مشکل در پرداخت و دانلود با کلیک برروی اینجا با ما ارتباط برقرار کنید.
  • با کلیک بر روی نحوه وارد کردن داده‌ها در SPSS می‌توانید فیلم آموزشی نحوه‌ی وارد کردن داده‌ها در SPSS را مشاهده کنید.
  • پرداخت توسط همه کارت‌های عضو شتاب امکان پذیر است. پس از پرداخت سریع، به طور اتوماتیک لینک دانلود پرسشنامه مورد نظر در اختیارتان قرار می‌گیرد. می‌توانید فایل مورد نظر را دانلود نمایید.
  • فایل به صورت zip می باشد. لذا بعد از دانلود با نرم افزار winrar فایل را از حالت zip خارج کنید. برای دانلود نرم افزار winrar اینجا کلیک کنید.