پرسشنامه تعهد سازمانی پورتر 1974

پرسشنامه استاندارد تعهد سازمانی پورتر ۱۹۷۴

پرسشنامه استاندارد تعهد سازمانی پورتر ۱۹۷۴ (OCQ) توسط پورتر و همکاران ساخته شده است. این پرسشنامه در سال ۱۳۷۰ در دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه اهواز، توسط دکتر شکرکن و پاکاری ترجمه و تنظیم شده است.

 پرسشنامه مذکور شامل ۱۵ سؤال می‌باشد. این پرسشنامه تعهد سازمانی افراد را اندازه‌گیری می­‌کند و آزمودنی باید پاسخ مورد نظر را با عددی که بیشتر بیانگر احساس است، مشخص کند. گویه‌­های این پرسشنامه مشخص می‌کند که هر کارمند، تا چه حد اهداف و ارزش‌های سازمانی را می‌پذیرد، به چه میزان تمایل به تلاش فوق العاده برای موفقیت سازمان دارد و چقدر به ادامه عضویت در سازمان علاقمند است. این پرسشنامه فاقد زیر مقیاس می­‌باشد.

قیمت : ۵۰۰۰ تومان

توجه: لینک دانلود بعد از پرداخت در قسمت محصولات با رنگ سبز ظاهر می‌شود. همچنین لینک دانلود به ایمیلی که هنگام خرید ثبت می‌کنید ارسال خواهد شد. خواهشمند است ایمیل خود را با دقت وارد کنید.

تعاریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه استاندارد تعهد سازمانی پورتر ۱۹۷۴

تعاریف مفهومی:

تعهد سازمانی: تعهد سازمانی نوعی وابستگی عاطفی به سازمان است. پورتر و همکارانش تعهد سازمانی را پذیرش ارزش‌های سازمان و درگیر شدن در سازمان تعریف کرده‌اند. به اعتقاد آنها معیارهای اندازه‌گیری تعهد سازمانی شامل انگیزه بالا، قبول سازمان و پذیرش اهداف آن، آمادگی برای تلاش فراوان و علاقه‌مندی برای حفظ عضویت در سازمان است.

تعریف عملیاتی:

تعهد سازمانی: نمره­‌ای که فرد از پرسشنامه تعهد سازمانی پورتر (OCQ) به دست می‌آورد.

مشخصات پرسشنامه استاندارد تعهد سازمانی پورتر ۱۹۷۴:

  • تعداد سوالات:۱۵۰ گویه
  • تعداد صفحات:۶ صفحه
  • تعریف مفهومی: دارد
  • تعریف عملیاتی: دارد
  • شیوه نمره گذاری: دارد
  • زیرمقیاس یا مولفه: ندارد
  • روایی: دارد
  • پایایی: دارد
  • منبع: دارد
  • فرمت: pdf و word

روایی و پایایی پرسشنامه استاندارد تعهد سازمانی پورتر ۱۹۷۴:

روایی پرسشنامه استاندارد تعهد سازمانی پورتر ۱۹۷۴:

مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه گیری بتواند خصیصه و ویژگی موردنظر را اندازه گیری کند. اهمیت روایی از آن جهت است که اندازه گیری های نامناسب و ناکافی می تواند هر پژوهش علمی را بی ارزش و ناروا سازد(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

به منظور بررسی روایی محتوایی ابزار سنجش ، پرسشنامه‌­های مورد نظر در اختیار بیست نفر از صاحب‌ن­ظران و متخصصان امر در حوزه مورد نظر قرار گرفت. نظر آنها در خصوص روایی پرسشنامه مثبت بوده است. بدین ترتیب پرسشنامه‌­های مورد استفاده در پژوهش دارای روایی محتوایی و صوری کافی بوده‌اند.

پایایی پرسشنامه:

مقصود از پایایی آن است که ابزار اندازه گیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار و به گروه واحدی از افراد بدهیم. نتایج حاصله نزدیک به هم باشد. برای اندازه گیری پایایی از شاخصی به نام ضریب پایایی استفاده می کنیم. اندازه آن معمولا بین صفر تا یک تغییر می کند. ضریب پایایی صفر معرف عدم پایایی و ضریب پایایی یک معرف پایایی کامل است(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

این پرسشنامه توسط محققان زیادی در داخل و خارج از کشور مورد استفاده قرار گرفته و روایی و اعتبار آن نیز گزارش شده است. به عنوان مثال، پورتی (۱۹۷۹)، برای آن ضریب اعتبار ۰.۹ و روایی ۰.۷ را گزارش نموده است. مائودی و همکارانش (۱۹۷۹)، ضریب اعتبار ۰٫۹۱ را برای نمونه متخصص ۰.۸۹ را برای نمونه دفتری و در تحقیقاتی دیگر، ۰.۹ را گزارش نموده اند. در این پژوهش نیز با استفاده از آلفای کرونباخ، ضریب اعتبار ۰.۷ به دست آمده، همه موارد مذکور دلالت بر روایی و اعتبار مناسب و قابل قبول پرسشنامه دارد.

برای دانلود پرسشنامه بیشتر اینجا کلیک کنید.

پرسشنامه‌های مرتبط با این پرسشنامه عبارتند از:

توضیحات:

  • در صورت داشتن مشکل در پرداخت و دانلود با کلیک برروی اینجا با ما ارتباط برقرار کنید.
  • با کلیک بر روی نحوه وارد کردن داده‌ها در SPSS می‌توانید فیلم آموزشی نحوه‌ی وارد کردن داده‌ها در SPSS را مشاهده کنید.
  • پرداخت توسط همه کارت‌های عضو شتاب امکان پذیر است. پس از پرداخت سریع، به طور اتوماتیک لینک دانلود پرسشنامه مورد نظر در اختیارتان قرار می‌گیرد. می‌توانید فایل مورد نظر را دانلود نمایید.
  • فایل به صورت zip می باشد. لذا بعد از دانلود با نرم افزار winrar فایل را از حالت zip خارج کنید. برای دانلود نرم افزار winrar اینجا کلیک کنید.