پرسشنامه استاندارد احساس تنهایی راسل و پیلوا (UCLA)

پرسشنامه استاندارد احساس تنهایی راسل و پیلوا (UCLA)

پرسشنامه استاندارد احساس تنهایی راسل و پیلوا (UCLA) برای یافتن راهی، جهت حل مشکلات کاربران زن نرم افزار موبایل طرح شده است. عبارات زیر حالاتی را توصیف می‌­کنند که یک فرد ممکن است احساس کند.

این پرسشنامه توسط (راسل و پیلوا و کورتونا ) در سال ۱۹۸۰ ساخته شد که شامل ۲۰ سوال و به صورت چهار گزینه‌­ای،۱۰ جمله منفی و ۱۰ جمله مثبت است. (نادری و حق شناس،۱۳۸۸)

قیمت : ۱۰۰۰۰ تومان

توجه: لینک دانلود بعد از پرداخت در قسمت محصولات با رنگ سبز ظاهر می‌شود. همچنین لینک دانلود به ایمیلی که هنگام خرید ثبت می‌کنید ارسال خواهد شد. خواهشمند است ایمیل خود را با دقت وارد کنید.

تعاریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه استاندارد احساس تنهایی راسل و پیلوا (UCLA) 

تعریف مفهومی

احساس تنهایی: تنهایی، مسئله‌­ای جهانی است که همه انسان‌­ها کم و بیش آنرا تجربه کرده‌­اند و با زندگی آنها همراه شده است. هستی نگرها بر این عقیده‌­اند که انسان اصالتا تنهاست، چون تمامی تلاش‌­های بشر برای برقراری ارتباط از قبیل استفاده از ابزارهای کلامی و غیر کلامی سرانجام به اتمام می‌­رسد و همه ما انسان‌­ها در پایان روز، تنها هستیم ( گیفورد، اسمیت و برانل ، ۲۰۰۳).

تعریف عملیاتی

احساس تنهایی: تنهایی حالت ناخوشایند است که از تفاوت در روابط بین فردی که افراد خواهان آن هستند و روابطی که با دیگران در شرایط واقعی دارند، نشأت می­‌گیرد. این احساس به این دلیل اهمیت دارد که هم با حالت هیجانی افراد و هم با فقر اجتماعی، رفتار و سلامتی در افراد بالغ، نوجوان و کودک همبسته است (گواتر و همکاران، ۲۰۱۳).

مشخصات پرسشنامه استاندارد احساس تنهایی راسل و پیلوا (UCLA)

  • تعداد سوالات:۲۰ گویه
  • تعداد صفحات:۱۰ صفحه
  • تعریف مفهومی: دارد
  • تعریف عملیاتی: دارد
  • شیوه نمره گذاری: دارد 
  • زیرمقیاس یا مولفه: ندارد(تک عاملی)
  • روایی: دارد
  • پایایی: دارد
  • منبع: دارد
  • فرمت: pdf و word

روایی و پایایی پرسشنامه استاندارد احساس تنهایی راسل و پیلوا (UCLA)

روایی پرسشنامه استاندارد احساس تنهایی راسل و پیلوا (UCLA)

مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه‌گیری بتواند خصیصه و ویژگی موردنظر را اندازه‌گیری کند. اهمیت روایی از آن جهت است که اندازه‌گیری‌های نامناسب و ناکافی می‌تواند هر پژوهش علمی را بی ارزش و ناروا سازد(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

برای حاصل کردن روایی آزمون از راهنمایی‌های استاد راهنما و  دیگر اساتید و متخصصین و کارشناسان استفاده شد. و از آنها در مورد مربوط بودن سؤالات ، واضح بودن و قابل فهم بودن سؤالات و اینکه آیا این سؤالات برای پرسش‌های تحقیقاتی مناسب است و آنها را مورد سنجش قرار می‌دهد ، نظر خواهی شد و اصطلاحات مورد نظر در پرسشنامه اعمال گردید. 

پایایی پرسشنامه:

مقصود از پایایی آن است که ابزار اندازه‌گیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار و به گروه واحدی از افراد بدهیم. نتایج حاصله نزدیک به هم باشد. برای اندازه‌گیری پایایی از شاخصی به نام ضریب پایایی استفاده می‌کنیم. اندازه آن معمولا بین صفر تا یک تغییر می‌کند. ضریب پایایی صفر معرف عدم پایایی و ضریب پایایی یک معرف پایایی کامل است(سرمد و دیگران، ۱۳۷۸).

پایایی این آزمون در نسخه جدید تجدید نظر شده ۰.۷۸ گزارش شد. پایایی آزمون به روش باز آزمایی توسط راسل، پیلوا و فرگوسن (۱۹۷۸) ۰.۸۹ گزارش شده است. این مقیاس توسط شکرکن و میردریکوند ترجمه و پس از اجرای مقدماتی و اصلاحات به کار گرفته شد (نادری حق شناس ، ۱۳۸۸).

برای دانلود پرسشنامه بیشتر اینجا کلیک کنید.

پرسشنامه‌های مرتبط با این پرسشنامه عبارتند از:

توضیحات:

  • در صورت داشتن مشکل در پرداخت و دانلود با کلیک برروی اینجا با ما ارتباط برقرار کنید.
  • با کلیک بر روی نحوه وارد کردن داده‌ها در SPSS می‌توانید فیلم آموزشی نحوه‌ی وارد کردن داده‌ها در SPSS را مشاهده کنید.
  • پرداخت توسط همه کارت‌های عضو شتاب امکان پذیر است. پس از پرداخت سریع، به طور اتوماتیک لینک دانلود پرسشنامه مورد نظر در اختیارتان قرار می‌گیرد. می‌توانید فایل مورد نظر را دانلود نمایید.
  • فایل به صورت zip می باشد. لذا بعد از دانلود با نرم افزار winrar فایل را از حالت zip خارج کنید. برای دانلود نرم افزار winrar اینجا کلیک کنید.